Astmul poate fi controlat

4.05.2011 prin SanatateaTV Lasă un raspuns »

Astmul afectează în prezent peste 300 de milioane de oameni în întreaga lume şi, conform statisticilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se estimează că până în anul 2025, numărul persoanelor care suferă de această afecţiune va creşte cu încă 100 de milioane.

În România se estimează că aproximativ 1 milion de persoane suferă de astm, numărul acestora fiind în continuă creştere. “În România există câteva probleme în asistenţa primară dar şi alte aspecte care ar putea fi corectate cum ar fi faptul că medicul de familie nu are competenţă în spirometrie, dar şi existenţa unei subutilizări a chestionarului pentru astm”, este de părere prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

“În ziua de astăzi, astmaticul care moare este un eşec al medicinei. Astmaticul nu are voie să moară. Dacă se întâmplă acest lucru, acolo este fie deficit de pricepere medicală, fie deficit de pricepere a bolnavilor care n-au fost suficient de bine informaţi cum să trăiască cu boala lor astfel încât să se lege de un sistem medical care să îi protejeze”, subliniază prof. univ. dr. Miron Bogdan, preşedintele comisiei de pneumologie din cadrul Ministerului Sănătăţii.

În materialul “Statistici îngrijorătoare: Un million de români suferă de astm” de pe SanatateaTV.ro puteţi afla mai multe informaţii despre acest subiect.

VN:F [1.2.2_602]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Share on Facebook
Publicitate
  1. Salut! Ce zici de un link exchange cu ARFE.RO? Are PageRank 3 si aproape 2000 unici/zi. Contacteaza-ma te rog pe contact[at]arfe.ro daca te intereseaza. Mai multe detalii aici: http://arfe.ro/parteneri/

    VA:F [1.2.2_602]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)