Infectiile si bacteriile de la locul de munca

21.06.2011 prin SanatateaTV Lasă un raspuns »

Persoanele care muncesc în spaţii închise sunt mult mai expuse la infecţii şi bacterii comparativ cu cele care petrec mult timp într-un spaţiu aerisit. Zonele cu mult praf şi aparatele de aer condiţionat ale căror filtre nu sunt curăţate corespunzător pot sta la baza apariţiei unor infecţii. Medicii spun că în urma timpului petrecut la serviciu sau acasă pot apărea infecţii pulmonare sau patologii non-digestive. Spălarea corectă pe mâini este o practică simplă şi eficientă.

Prof. univ. dr. Mircea Diculescu este de părere că „nu atât contaminarea prin obiectele pe care le folosim la birou este importantă ci ceea ce noi ingerăm, adică mâncăm. Alimentele pe care le consumăm la serviciu pot crea probleme ale aparatului digestiv pentru că, în general, putem mânca nespălaţi pe mâini, sau putem consuma alimente de tip fast food care sunt nocive pentru aparatul digestiv nu neapărat prin încărcătura lor bacteriană.”

Mai multe informaţii despre semnele care ne pot indica prezenţa unei afecţiuni hepatice dar şi a altor boli puteţi afla din materialul „Infecţiile şi bacteriile de la locul de muncă” de pe SănătateaTV.ro.

VN:F [1.2.2_602]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Share on Facebook
Publicitate

Comentariile sunt inchise.