Alimentatia in insuficienta renala

6.10.2010 prin SanatateaTV Lasă un raspuns »

Insuficienţa renală reprezintă o scădere a capacităţii funcţionale a rinichilor, substanţele toxice fiind reţinute în organism. Dacă suferiţi de insuficienţă renală este foarte important să nu luaţi niciun fel de medicament fără recomandarea medicului specialist.

De asemenea, este indicată evitarea alimentelor bogate în fosfor, cum ar fi derivatele lactate, sparanghelul, porumbul, mazărea, fasolea, peştele, nucile, alunele, germenii de grâu, produsele de făină integrală sau tărâţele. Ca un fel de regulă, s-ar putea spune că bolnavului de insuficienţă renală i se recomandă dieta săracă în proteine. De aceea, e bine să renunţe şi la piersici, banane, ciuperci, cartofi, cafea, biscuiţi săraci, fast-food-uri.

Ce alimente pot fi consumate în schimb? Specialiştii recomandă merele, vişinele, fructele de pădure, căpşunile, strugurii, mandarinele, perele, pepenele roşu, ananasul, morcovii, castraveţii, ceapa, patrunjelul, ridichile şi salată.

Aflaţi mai multe despre acest subiect din articolul „Insuficienţa renală” de pe SănătateaTV.ro.

VN:F [1.2.2_602]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Share on Facebook
Publicitate

Comentariile sunt inchise.