Remedii naturiste pentru probleme dermatologice

1.11.2010 prin SanatateaTV Lasă un raspuns »

Cum putem rezolva problemele de natură dermatologică fără să cheltuim o mulţime de bani pe produsele cosmetice? Apelând la câteva remedii naturiste care se pot dovedi de un real folos. De pildă, frunzele de nuc au un efect calmant asupra pielii, de aceea ele se pot folosi sub forma băilor locale (30-40 g frunze tăiate mărunt într-un litru de apă) sau a băilor generale (200 g frunze mărunţite la 4 l de apă), în jur de 10-15 minute.

Ai pielea iritată sau ai suferit mici arsuri? Puţină miere sau tinctură de propolis aplicată pe piele de câteva ori pe zi poate vindeca zonele afectate.

Pentru pistrui sau alte pete apărute pe piele se recomandă castravetele tăiat felii sau sucul de castravete.

Făina de cartofi este excelentă în tratarea flegmoanelor, erizipelului, ulcerului varicos, erupţiilor cutanate, precum şi în transpiraţia abundentă a picioarelor.

În cazul în care aveţi pielea uscată sau tenul obosit, aplicati comprese cu ulei de măsline.

Există remedii naturiste şi pentru tratarea micozelor, tenului uscat şi ridat, pielii tari de pe călcâie sau afecţiunilor inflamatorii. Despre acestea vă invit să citiţi în articolul “Remedii naturiste pentru probleme dermatologice” de pe SănătateaTV.ro.

VN:F [1.2.2_602]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Share on Facebook
Publicitate
  1. Vio spune:

    Pe langa produsele naturiste cu aplicare locala, consumul de Acidophilus este recomandat pentru tratamentul acneii si unor boli dermatologice (previne eczemele si psoriazisul), herpesul.
    Acidophilus se gaseste de exemplu in anumite tipuri de iaurt, cat si in unele preparate naturiste.

    VA:F [1.2.2_602]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)